Ülkemiz Dimdik Ayakta ise Şehit ve Gazilerimiz Sayesindedir
17 Kasım 2016, Perşembe - 15:45
Güncelleme: 17 Kasım 2016, Perşembe - 15:46

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yeni yönetimi, karşılıklı istişareleri geliştirmek amacıyla Samsun’un her kesimi ile buluşmayı sürdürüyor. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, yeni açılım dönemi ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

OMÜ Rektörlüğü, yoğun gündemine rağmen sivil toplum kuruluşları, dernekler ve sosyal alanda faaliyet gösteren kurumları ziyaret ederek Samsun halkı ile bütünleşmeye ve farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

Son olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret eden OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı dernek başkanı Necati Yılmaz’a, OMÜ adına Kuran-ı Kerim ve bayrak hediye etti. Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Tevfik Sönmez’in de eşlik ettiği ziyaret programında duygulu anlar yaşandı.

“Çetin bir mücadele yürütüyoruz”

Daha önce yapmayı planladıkları ziyareti bugüne ertelemek durumunda kaldıklarını belirten Doç. Dr. Menderes Kabadayı, “Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren ziyaret etmemiz gereken kurumların en başında sizler geliyorsunuz, fakat üniversitemizin yeni dönem açılışına denk gelmesi ve çok yoğun geçen mesai dönemi sebebiyle ancak buluşma fırsatı bulduk. Ziyaretimiz vesilesiyle vazifesi başındayken kurulan hain pusu neticesinde şehit verdiğimiz Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle yâd etmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun, bugün ülkemiz hâlâ dimdik ayakta duruyorsa bilinmelidir ki bu, gözünü kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz ile 15 Temmuz’da hiç düşünmeden göğsünü siper eden kahraman insanımız sayesindedir. İslam âlemini ve ülkemizi yok etmek isteyen iç ve dış mihraklarla yürüttüğümüz çetin mücadele, 15 Temmuz darbe kalkışması ile tamamen açığa çıkmış,  aziz milletimizin güçlü iradesi tüm şer odaklarının önüne âdeta bir set gibi çekilerek gereken ders verilmiştir. Bu, sadece ülkemiz açısından değerlendirilecek bir direniş değil, dünyanın tüm mazlum coğrafyalarında haksızlığa, zulme ve her türlü kötülüğe uğrayan Müslümanlara da bir umut ışığı olmuştur.” dedi.

“Değişimi ve samimiyeti hissediyoruz”

Ziyaretten son derece memnun olduklarını dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Necati Yılmaz ise “Henüz yeni bir yönetim olmanıza rağmen değişimi ve samimiyeti gözle görülür bir biçimde hissediyor ve yaşıyoruz. Yoğun mesaisi içerisinde programlarını askıya alarak bizleri kabul eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sait Bilgiç’e buradan sizler aracılığı ile teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu bağlamda sizleri dernekte görmekten ayrıca şeref duyduk.” şeklinde konuştu.

Her dernek yönetiminin, üyelerinin artması için faaliyet gösterdiğini belirten Yılmaz devamında şöyle konuştu: “Biz tam aksine üyelerimizin artmamasını diliyor ve bunun için dua ediyoruz. Bugün karşılıklı oturabiliyor ve konuşabiliyorsak bu önce Allah’ın takdiri ve sonrasında adlarını sayamayacağımız kadar çok olan şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Bizler, hiçbir maddi beklentisi olmayan şehit yakınları ve gazilerimizi halkla buluşturup acılarını, üzüntülerini bir nebze olsun hafifletmek ve onlara faydalı olmak için çalışıyoruz.”

Ziyaret sonunda Dernek Başkanı Necati Yılmaz’a Kuran-ı Kerim ve al bayrak hediye eden Doç. Dr. Menderes Kabadayı, “Ziyaretimizin ufak bir nişanesi olarak bunları derneğinize hediye etmek istiyoruz. OMÜ olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği adına üzerimize ne vazife düşüyorsa yerine getirmeye hazırız.” diye konuştu.