Doğan Cüceloğlu Gençlerle Buluştu
17 Kasım 2016, Perşembe - 08:47
Güncelleme: 17 Kasım 2016, Perşembe - 11:37

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Topluluğu, "Gerçek Özgürlük" konulu söyleşi kapsamında psikolog-yazar Doğan Cüceloğlu ve eğitmen Polat Doğru'yu, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuk etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Samsun Engelliler Federasyonu ve akademisyenlerin katıldığı söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin tüm üniversitelerinden, her sene bine yakın söyleşi teklifi aldığını belirten Polat Doğru, "Biz imkânlardan dolayı yılda sadece sekizine cevap verebiliyoruz. OMÜ'nün bu sekiz üniversiteden biri olma nedeni ise Sağlık Topluluğu’nun ısrarı ve çabaları sonucudur. Bugünün mimarı onlar." dedi. Polat Doğru, hayatının çeşitli dönemlerinden örnekler vererek yaşadıklarından edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.

"Yaşam bir ekip işidir"

Konuşmasına yaşamın bir ekip işi olduğunu ifade ederek başlayan Doğan Cüceloğlu, "Bunun farkına vardığınız zaman insan ilişkilerine başka türlü bakıyorsunuz. Ben bugün insan ilişkileri ile ilgili konuşmak istiyorum. Çünkü insan ilişkileri içinde oluşuyoruz, insan ilişkileri içinde gömülüyoruz." diye konuştu.
İnsanın kendine sorması gereken iki soru olduğunu söyleyen Cüceloğlu, "Ben kimim? Gelecekte kim olmak istiyorum? Bu iki sorunun cevabını bulmanız hem sizin için hem de ülke ve tüm insanlık için çok önemli." dedi.

“Farkındalığı yüksek yaşayın”

Cüceloğlu, farkındalığı yüksek yaşamanın önemine vurgu yaparak, "Bir kültür robotu olarak yaşarsanız geleceğiniz geçmişinizin aynısı olur. Ancak bir birey olarak yaşadığınız ortama değerlerinizi, vizyonunuzu getirebiliyorsanız, gönlünüzün muradını keşfettiyseniz bir seçim yapabilirsiniz. O seçim de geleceğinizin köklerini oluşturmaya başlar." şeklinde konuştu.

Söyleşinin sonunda OMÜ Sağlık Topluluğu, Doğan Cüceloğlu ve Polat Doğru'ya teşekkür belgesi takdim etti.