Kök Hücre Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar
15 Şubat 2016, Pazartesi - 14:46
Güncelleme: 16 Şubat 2024, Cuma - 11:11

Kök Hücre Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kök Hücre Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği konferansta ele alındı. Konferansın konuk konuşmacısı  Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Turgay İsbir oldu.

Yeditepe Üniversitesi'nde Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Multidisipliner Moleküler Tıp Yüksek Lisans ve Doktora Programları sorumlusu ve Anabilim Dalı başkanlığı görevlerini de yürüten Turgay İsbir, moleküler tıp alanındaki son gelişmeler hakkında bilgiler aktardı.

2012'de Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülünü alan Shinya Yamanaka ve Sir John B. Gurdon'nun çalışmalarına atıfta bulunan İsbir, konuşmasında kök hücrenin kanser oluşturma riski üzerinde durdu.