Ülkesinde OMÜ’yü Temsil Eden Dr. Kamara’dan Rektör Ünal’a Ziyaret
22 Ağustos 2023, Salı - 14:12
Güncelleme: 22 Ağustos 2023, Salı - 14:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni (OMÜ) temsilen kendi ülkesi Sierra Leone’de, ülkenin ileri gelenleri ile işbirliği için görüşmeler gerçekleştiren Dr. Abu Kamara, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı bilgilendirmek amacıyla makamında ziyaret etti.

OMÜ’de ikinci doktora eğitimini de Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda sürdüren Dr. Abu Kamara,  Batı Afrika’nın Sierra Leone bölgesinde yer alan; University of Sierra Leone, Njala University ve Milton Margai University ile işbirliği için adımlar attı.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan eşliğinde gerçekleşen ziyarette; yurtdışındaki üniversitelerde yeni açılacak fakülteler için OMÜ’nün önder olması yönünde talepte bulunuldu.

Dr. Abu Kamara, University of Liberia Uluslararası İlişkiler Birimi ile protokol hazırlanması için işbirliği ziyaretleri sırasında bağlantıya geçti. Ayrıca iki yıl önce kurulan Türkiye- Sierra Leone Dostluk Derneği sorumlusu Süleyman Jabati ile görüşmeleri neticesinde OMÜ ile ortak sosyal hizmet çalışmaları planladılar.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ve hediye takdimi ile sona erdi.