Üniversite ve Yerel Yönetim İş Birliği
11 Kasım 2016, Cuma - 16:12
Güncelleme: 11 Kasım 2016, Cuma - 16:23

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'i makamında ağırladı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı ile birlikte Başkan Erdoğan Tok’a iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarette yerel yönetimler ve üniversitelerin iş birliğinin önemi konuşuldu.

Kendilerine yapılan ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Başkan Tok, belediye olarak üniversite ile yapılacak projelere her zaman açık olduğunu kaydetti. Yerel yönetimlerle belediyelerin iş birliğinin şehre değer katacağını belirten Erdoğan Tok, yapılan ve yapılmakta olan projelerle ilgili bilgilendirme yaptı.

“İnsan merkezli projeler”

İnsana dokunan ve gönüllere değen projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Tok, " ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ sözünden hareketle kadın, genç, yaşlı ve engelli tüm vatandaşlara yönelik projelerimizi hayata geçiyoruz. Belediye olarak başlattığımız çalışmalar dört koldan hızla devam ediyor. Belediyecilik görevlerimizi eksiksiz yerine getirirken diğer yandan da İlkadım'ı bir marka haline getiren, ilçemizin her geçen gün değerini yükselten projelerimizi tamamlıyoruz. Türkiye'ye örnek olacak Selçuklu mimarisine uygun kesme taş ve ahşaptan oluşacak olan Cami ve Külliye projemiz, Derebahçe Sosyal Tesislerimiz, Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi, Baruthane Mahallemizde İlkadım Kültür ve Medeniyet Yolu, Yeni Belediye Hizmet Binası ve Unkapanı Kültür Merkezi Yenileme Çalışmaları gibi hizmetlerimiz temeli atılan, bitmek üzere olan biten ve startı verilen projelerdir.” diye konuştu.

"Her türlü iş birliği ve dayanışmaya hazırız"

OMÜ'nün kentin en önemli simgelerinden birisi olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise şehirlerin kalkınmasında ve ilerlemesinde tetikleyici rol alan üniversitelerin yerel aktörlerle iş birliği ve koordinasyonunu önemsediklerini, bu konuda üniversite olarak her türlü iş birliği ve dayanışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ziyaretin sonunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç'e ziyaretin hatırasına çini işlemeli bir tabak hediye etti.