Azerbaycan Tıp Üniversitesi Öğrencileri OMÜ’de Klinik Uygulamalara Katıldı
16 Ağustos 2023, Çarşamba - 16:01
Güncelleme: 16 Ağustos 2023, Çarşamba - 16:01

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında yapılan ‘öğrenci değişim anlaşması’ kapsamında Samsun’a gelen Hemşirelik Bölümü öğrencileri Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (SUVAM) stajlarını tamamladılar.

Azerbaycan’dan gelen Hemşirelik Bölümü öğrencileri, OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları eşliğinde SUVAM’ın dâhili birimlerde gözlem amacıyla bir aylık klinik uygulamaya çıktı.

Hemşirelik Bölümü öğrencileri, daha önce kendi ülkelerinden klinik uygulamaya çıkmadıklarını, katıldıkları bu değişim programının ve klinik uygulamanın kendileri için çok faydalı olduğunu, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve Türkiye’ye tekrar gelmek istediklerini belirttiler.

Klinik uygulamanın sonunda Azerbaycan’dan gelen Hemşirelik bölümü öğrencileri için OMÜ Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avci’nin ve öğretim elemanlarının katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.

Törende öğrencilere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi tarafından Klinik Uygulamaya Katılım Sertifikası verildi.