Güzel Sanatlar Fakültesine Anlamlı Ziyaret
08 Kasım 2016, Salı - 15:22
Güncelleme: 09 Kasım 2016, Çarşamba - 08:07

AK Parti Samsun Milletvekili ve Çevre Şehircilik ve Kültür’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, 6 Kasım  Pazar günü OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’in de katıldığı ziyarette; Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, fakülte öğretim üyeleri ve misafirler de hazır bulundu.

“15 Temmuz sergisi yakında Ankara’da”

Güzel Sanatlar Fakültesinin kuruluş sürecini ve şu ana kadar yaptığı ve katıldığı organizasyon, etkinlik ve akademik çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Prof. Dr. Metin Eker, “Fakültenin yeni bir binaya acil ihtiyacı var ve bu konuda destek bekliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ulusal anlamda bir proje önerisi hazırladık. II. Uluslararası Samsun Kent Estetiği Sempozyumu sürecini başlattık. Öte yandan fakültemiz öğretim elemanlarının hazırlıklarına devam ettiği “15 Temmuz Darbe Girişimi ve İzleri” konulu karma sergi de yakında Ankara’da sergilenecek.” dedi.

Ziyaret kapsamında sergi için devam eden çalışmalar incelenirken, OMÜ Sanat ve Eğitim Müzesi, Sıcak Atölyesi ve son olarak yeni GSF binası için planlanan alan gezildi.

“Üniversitemizin ve şehrimizin sanat merkezi”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek, “Güzel Sanatlar Kampüsü, üniversitemizin olduğu kadar şehrimizin de önemli bir sanat merkezi olacak. Sanatsal etkinliklerin sürekli hâle geleceği ve bu alanda daha estetik ve ferah bir düzenlemeyle çevre oluşturmanın gayreti içinde olacağız.” diye konuştu.

Daha önce de hem Samsun’da hem de Ankara’da OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin etkinliklerine katıldığını ifade eden Çiğdem Karaaslan ise fakülteyi ve projelerini desteklediğini, yeni projeler ve hizmetler için de daha fazla destek olacaklarını söyledi. Karaaslan, görüşme ve sanat gezisi için teşekkür etti.

Ziyaret sonunda GSF Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, kendisinin yaptığı bir tabloyu Çiğdem Karaaslan’a armağan etti.