MENU

Rektör Ünal OMÜ’yü Keşfeden Ugandalı Heyet ile Kahvaltı Yaptı
14 Temmuz 2023, Cuma - 16:44
Güncelleme: 25 Temmuz 2023, Salı - 09:29
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) davetlisi olarak Samsun’a gelen ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren Ugandalı heyet üyeleri, düzenlenen kahvaltı programında Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile bir araya geldi.

OMÜ Konukevi’nde düzenlenen kahvaltı programına ayrıca Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Uluslarası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü çalışanı Öğr. Gör. Tolga Arslan ve Uluslararası İlişkiler Birimi Uluslararası İş Birlikleri Ofisi sorumlusu Öğr. Gör. Birol Kurt da iştirak etti.

Ugandalı heyet üyeleri ise Uganda Ulusal Karayolları İdaresi insan kaynakları yöneticisi Jennifer Kaggwa Busulwa ile Şube Müdürü Monicah Elizabeth Seruma, Uganda Gelir İdaresi Başkanlığı Kamu ve Kurumsal İlişkiler eski Başkanı ve aynı zamanda Ulusal Ödül ve Yaptırımlar Komitesi üyesi Vincent Seruma, St. Lawrence Üniversitesinde yönetici Peter Richard Semakula, Nakasero Hastanesinde doktor Dr. Walakira Steveni, Uganda Merkez Bankası görevlisi Tilda Nabanja, iş insanları David Lugya Sserunkuuma ve Nabiwafu Brenda Sarah’tan oluştu.

Rektör Ünal farklı alanlardaki iş birliklerini daha da güçlendirecek projeler hakkında görüşlerini aktardı

Kahvaltı programında Rektör Ünal, heyetin gözlem ve değerlendirmeleri hakkında bilgi sahibi olurken Türkiye ve Uganda arasında eğitim, sağlık ve araştırma alanlarındaki ikili iş birliklerini daha da güçlendirecek projeler geliştirilmesi hususunda görüşlerini paylaştı.

Heyet üyesi Seruma “Uganda’daki kurum ve kuruluşlar OMÜ liderliğindeki iş birliklerine hazır”

Keyifli ve samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda Uganda Gelir İdaresi Başkanlığı Kamu ve Kurumsal İlişkiler eski Başkanı ve aynı zamanda Ulusal Ödül ve Yaptırımlar Komitesi üyesi Vincent Seruma da OMÜ ziyaretleri kapsamında oluşan fikirleri ve bu yöndeki olası iş birliklerini özetleyen bir sunum yaptı. Heyet üyesi Seruma, Uganda’daki kurum ve kuruluşların OMÜ liderliğindeki ikili iş birliklerine hazır olduğunu ve belirlenecek öncelikli hedefler doğrultusunda birlikte hareket etmekten büyük bir onur duyacaklarını ifade etti.

Rektör Ünal “Afrika’ya önem veriyoruz” 

Konukları dikkatle dinleyen Rektör Ünal, söz konusu iş birliklerinin genel hatlarını ve ön planlamasının nasıl olması gerektiğini detaylandırarak OMÜ’nün özellikle Afrika coğrafyasına verdiği önemi vurguladı. Rektör Ünal, OMÜ’nün ekip olarak her 2 ülkeye katkı sağlayacak iş birliklerini geliştirmek üzerine çalıştığını ve en kısa sürede bir sonuç alacağını dile getirdi.

Rektör Ünal Uganda’ya davet edildi

Programda Vincent Seruma’nın, yerinde incelemeler yapılabilmesi için Uganda daveti üzerine Rektör Ünal bu gezinin en kısa zamanda planlanarak gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

Kahvaltı programı, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Ugandalı heyet üyelerinin karşılıklı hediye takdimleri ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

11 Temmuz Salı günü Üniversitede ziyaretlerine başlayan Uganda heyeti, aynı gün Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’la bir ön değerlendirme toplantısı gerçekleştirmişti.

Heyet üyeleri Tıp Fakültesi Hastanesindeki hizmetlerden faydalandı

Takip eden zaman zarfında OMÜ’deki kapsamlı ziyaretinde Ugandalı heyet; Tıp Fakültesi Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Merkez Kütüphane, Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Uluslararası İlişkiler Birimi yöneticileri ile bir araya gelerek bu birimleri yerinde ve yakından tanıdı.

Heyet üyeleri aynı zamanda yeni oluşturulan Uluslararası Sağlık Turizmi Biriminin faaliyetlerini deneyimleme fırsatı bulurken Tıp Fakültesi Hastanesinin çeşitli birimlerinde de kontrol hizmeti aldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected