İletişim Fakültesi Spor Editörü Cem Durak'ı Ağırladı
31 Ekim 2016, Pazartesi - 16:34
Güncelleme: 31 Ekim 2016, Pazartesi - 16:34

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi, “Spor Gazeteciliği: Taraftarlık ve Rant Arasına Sıkışan Meslek” adlı söyleşide, Ntvspor.net internet portalı ile NTV Spor Masası’nda uzun yıllar editörlük yapan ve şu anda Turkcell Tv Plus’ta yayımlanan “Bipspor” kuşağının editörlüğünü üstlenen Spor Editörü Cem Durak’ı ağırladı.

OMÜ Medya ve İletişim Topluluğu’nun düzenlediği ve İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Cem Durak, öğrencilere Spor Gazeteciliği hakkında bilgi verdi.

İletişimin birçok alanında çalıştığını söyleyen Durak, gazetecilik mesleğinin uğraşlı bir alan olduğunu belirterek başarılı olmak için mesleğe gönül vermek gerektiğini vurguladı.

“Haber yazmadan haber sunulmaz”

Durak öğrencilerden gelen, kadınların spor spikerliği yapıp yapamayacağı ile ilgili soruya, "Kadınlar, daha çok işin spor spikerliği kısmında yer almak istiyor. Ancak spor spikerliği tecrübe gerektiren bir meslek. Haber yazmadan, haber sunulamaz." şeklinde yanıt verdi.

Söyleşide iş hayatına atılmadan önce yabancı dil öğrenmenin önemine de değinen Durak, spor gazeteciliği bağlamında özellikle İspanyolca bilmenin meslek hayatında sağlayacağı başarılara dikkat çekti.

“Spor medyası büyüyor”

Türkiye’de spor medyasının büyüdüğünü ve önümüzdeki yıllarda futbola daha çok yatırım yapılacağını ifade eden Durak, "Büyüyen spor medyası yeni mezunlar için iş imkânını doğuracak. Gelecek nesil çok şanslı." dedi.

Söyleşi sonunda Medya ve İletişim Topluluğu Başkanı Ahmet Karakul, söyleşiye katılan öğrenciler ve topluluk adına Cem Durak’a teşekkür belgesi takdim etti.