Educaturk Eğitim Fuarı Samsun’da başladı
31 Ekim 2016, Pazartesi - 16:13
Güncelleme: 31 Ekim 2016, Pazartesi - 16:13

Üniversiteler öğrencilere tanıtılıyor

Boyut Fuarcılık’ın düzenlediği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Educaturk Samsun Yüksek Öğretim Günleri" başladı.

Samsun’da ilk defa gerçekleştirilen ve OMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda yapılan etkinliğe 17 üniversite katıldı.

Fuarın açılışından önce düzenlenen tanıtım seminerleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelen OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, öğrencilere yaşamlarının önemli bir dönüm noktasında olduklarını belirterek, “Meslek seçimlerinizde en önemli kriteriniz, becerileriniz ve ömrünüz boyunca yapacağınız mesleğinizi sevip sevmediğiniz olsun. İşini gerçekten severek yapan insanlar, her zaman için daha başarılı ve mutlu olurlar.” dedi. Prof. Dr. Ceyhan, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

OMÜ standına yoğun ilgi

Fuarın açılışını OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Boyut Grup Genel Müdür Yardımcısı Serkan Dündar yaptı.  Açılışın ardından Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, stantları tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Eğitim fuarında, stantların başında bulunan yetkililer, Samsunlu lise öğrencilerine üniversitelerin fırsatlarından, katkılarından ve eğitim anlayışlarından bahsederek üniversite seçimi konusunda bilgi verdi. Fuarda lise öğrencilerinden yoğun ilgiyi OMÜ standı gördü. Öğrenciler stant başına gelerek üniversite hakkında detaylı bilgiler aldı.

“Educaturk Samsun Yüksek Öğretim Günleri” 1 Kasım Salı günü de öğrencilerle buluşmaya devam edecek.