29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladık
28 Ekim 2016, Cuma - 14:29
Güncelleme: 28 Ekim 2016, Cuma - 14:29

Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıl dönümü etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Anıt Park'ta düzenlenen çelenk sunma törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Albay Sedat Bulut, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, anıta çelenk bıraktı. Çelenk sunumundan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali İbrahim Şahin, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

"Milletimiz, yoluna kararlılıkla devam etmektedir"

Vali Şahin, Anıt Şeref Defteri’ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı, Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı Samsun’da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılını kutladığımız bu önemli günde milletçe huzurundayız. Milletimiz, önderliğinizde yokluklar ve imkânsızlıklar içinde çağdaş bir Cumhuriyeti kurmayı başarmıştır. Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 93 yıldır büyük gayret gösteren milletimiz, yoluna kararlılıkla devam etmektedir. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı'nda aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size minnet duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun."

Vali Şahin'in konuşmasının ardından tören sona erdi.