Farabi Öğrencileri Kızılırmak Deltasını Gezdi
28 Ekim 2016, Cuma - 11:18
Güncelleme: 28 Ekim 2016, Cuma - 11:18

Farabi Değişim Programı kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) gelen öğrenciler için Farabi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Arslan tarafından Kızılırmak Deltası, Kuş Cenneti ve Derbent Barajına gezi düzenlendi.

26 Ekim  Çarşamba günü 25 Farabi öğrencisinin katılımıyla yapılan gezide ilk olarak Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti gezildi. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi’nden delta ile ilgili bilgi alan öğrenciler daha sonra Bafra’nın ünlü pidesini tatma fırsatı da buldu. Gezi, Derbent Barajının görülmesiyle sona erdi.

Farabi Değişim Programıyla 2016-207 Eğitim-Öğretim döneminde OMÜ'den 32 öğrenci 21 farklı üniversiteye eğitim almak üzere giderken, 48 farklı üniversiteden ise 129 öğrenci OMÜ'ye geldi. Bu yıl 161 öğrenci Farabi Değişim Programından yararlandı.