Ünlü Oyuncu Hakan Bilgin OMÜ’de
27 Ekim 2016, Perşembe - 16:09
Güncelleme: 27 Ekim 2016, Perşembe - 16:50

Ünlü oyuncu Hakan Bilgin, OMÜ Gençlik Topluluğu’nun davetlisi olarak üniversiteli gençlerle buluştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın da katıldığı söyleşi, Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu’nda 26 Ekim Çarşamba  günü gerçekleştirildi. Salonu dolduran gençlerle buluşan Bilgin, eğlenceli bir söyleşiye imza attı.

Karadeniz’i ve Samsun’u iyi bilen biri olarak OMÜ’de bulunmanın gururunu yaşadığını belirten Bilgin, kendi hayat süzgecinden damıtmış olduğu tecrübelerini mizahi bir dille gençlerle paylaştı.

Oyunculuğu seçmesindeki nedenleri anlatan Bilgin, “İnsanlara kendimi anlatabileceğim, kendi farkındalığımı ve farklılığımı hissettirebileceğim ‘sahne’ dedim. Tiyatro ile oyunculuk hayatı öğretiyor bana. İnsanları eğlendirirken onlarla yakın ilişki kurmamı sağlıyor.” dedi.

“Kendi özümüzü yakalamalıyız”

Gençlerin kendi öz değerlerini bilmesinin gerekliliğini hatırlatan Bilgin,“Benim kaderim bu, en fazla ne olabilir ki, ben şunu yapabilirim ama bunu yapamam gibi kendimizi küçümseyen ve kendimizi bir kenara atan bir yaşam biçimimiz var. Şu an burada 300 kişi isek demek ki burada 300 tane çok özel değer var. Gençken yaptığımız en büyük hata kendi özümüzü, ailemizi, doğduğumuz coğrafyayı önemsemek yerine para ve unvan konusunda başarılı bulduğumuz insanlara odaklanmaktır. Biz kendi özümüzü yakalayamıyor, farkındalığımızın peşinden koşamıyoruz. Sakın unutmayın ki sizden bir tane daha yok bu hayatta!” diye konuştu.

“Hepimizin birbirine ihtiyacı var”

Üniversite ortamı hakkında düşüncelerini de paylaşan Bilgin, “Üniversite sadece bir eğitim yeri değildir. Aynı zamanda farklı kültürlerle tanışma olanağı bulduğunuz bir yerdir. Farklı kültürlerdeki yaşamları ve insanları tanımak, önyargılarınızı törpüler. Unutmayınız ki hepimizin birbirine çok ihtiyacı var. Bugün buradaysam nedeni ya sizden öğreneceğim bir şey olmasıdır ya da benim size söylemem gereken bir şey vardır. O yüzden hepimiz burada, bu salondayız. Lütfen bu ilişkilendirmeyi tüm hayatınıza yaymaya çalışın.” dedi.

“Gardınızı almayın, gülümseyin”

İletişimin dünyanın en değerli şeylerinden biri olduğunu kaydeden Bilgin, ”Kaderinizi sevin ama kaderinizi kazanmak için sevin. Sakın kazanmadan razı olmayın. Unutmayın ki iletişim dünyanın en değerli şeyi. Allah’ın bize verdiği en güzel şey de güler yüz. Gardınızı almayın aksine gülümseyin, gülümsemekten asla vazgeçmeyin.” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin sonunda geçlerle fotoğraf çektiren Bilgin, kendisine gösterdikleri ilgi dolayısıyla hepsine teşekkür etti ve Gençlik Topluluğu’nun kendisine vermiş olduğu teşekkür belgesini aldı.