Veteriner Hekim Adayları Önlük Giydi
27 Ekim 2016, Perşembe - 09:46
Güncelleme: 23 Kasım 2016, Çarşamba - 16:34

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesinin 1. sınıf öğrencileri için gelenek haline getirdiği beyaz önlük giyme töreninin 4'üncüsü, fakültenin İbni Sina Amfisi’nde düzenlenen törenle yapıldı.

90 öğrenciye önlüklerinin takdim edildiği törene; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Güzel, Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, fakülteyi birincilikle kazanan Ahsen Kumcağız'ın OMÜ Veteriner Fakültesini kazanmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ettiği konuşmasıyla başladı. Kumcağız'ın konuşmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, ülkemizde bu sene 174. yılını deviren veteriner hekimlik mesleğinin temelinde, sadece hayvan sağlığı olmadığını belirterek, "Veteriner hekimlik insan, hayvan ve çevre sağlığı, hayvan hakları ve refahı gibi hayatımız ve dünyanın geleceğinde rol oynayan konularla da ilgilidir." dedi. Çetinkaya, öğrencilere fakültede edindikleri meslek bilincini pekiştirmek için meslek odalarına üye olmalarını tavsiye ederek başarılı bir öğrenim hayatı diledi.

“Tercihlerde 6. sıradayız”

Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Güzel de uzman öğretim üyeleri ve altyapısıyla, toplam 25 Veteriner Fakültesi arasında OMÜ Veteriner Fakültesi'nin tercih edilmede 6. sırada olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Güzel, "Ruhsatını 2015 yılında aldığımız hayvan hastanesi ve laboratuvarımızla bundan sonra daha nitelikli veteriner hekimler yetiştireceğiz. Bildiğiniz üzere üniversitemizde yönetim değişikliği oldu. Bu değişim fakültemizi de pozitif yönde etkiledi. Kalkınma Bakanlığına sunulan ilk projenin, Veteriner Fakültesi Hizmet Binası olduğunu öğrendik. Bu tercihi nedeniyle Sayın Rektörümüze ve ekibine fakültemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Murat Güzel, öğrencilere, "Bugün mesleğimizin simgesi, pek çok değerle örülen beyaz önlüğü giyeceksiniz. Sizden beklentimiz ülke ihtiyacını karşılayacak donanımlı hekimler olmanızdır." dedi.

"Kalıcı itibar meslek mensuplarının duruşudur"

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise "Bir meslek ihtiyaçtan ya da getirdiği maddi kazançtan dolayı toplum içinde itibar görebilir. Ama kalıcı itibar, meslek mensuplarının duruşu ve yaptıklarıyla olur. Bu nedenle mesleğinizin itibarını, insanlığa ve ülkeye faydalı olarak yukarı taşımak size düşüyor." diye konuştu.
Beyaz önlüğün çok değerli olduğunu belirten Prof. Dr. Bilgiç, "O önlük elbette çeşitli nedenlerle kirlenecek. Ama önemli olan beyaz önlüğünüzü yaptığınız yanlışlarla, meslek etiğine aykırı davranışlarla kirletmemenizdir." dedi.
Rektör Bilgiç, "Üniversitemizin saygınlığını yukarı taşımak, burayı tercih eden öğrencilere doğru tercih yaptıklarını göstermek için, ortak akılla ve hakka hukuka uygun hareket ederek başarılı olacağımıza inanıyorum. Birlik ve beraberlik, en hayati ihtiyacımız. 12 Eylül’de ve en son 15 Temmuz’da birlik ve beraberliğimizi bozmayı denediler ama başaramadılar. Bundan sonra da başaramamaları için aklınızı ve iradenizi kimseye teslim etmeyin." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Ankara Veteriner Fakültesi öğretim üyesi, Veteriner Patoloji Derneği Başkanı ve VEDEK Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu, "Ulusal ve Uluslararası Veteriner Hekimliği Eğitiminde Akreditasyon" konulu akademik açılış dersini verdi. Ders sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rıfkı Hazıroğlu'na plaket takdim ederek teşekkür etti.

Tören öğrencilerin, beyaz önlükleriyle toplu hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından sona erdi.