OMÜ Vakfı Koleji ikinci sınıf öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde OMÜ Vakfı OMKAN İktisadi İşletmesine ait yemek üretim tesislerini gezerek yedikleri yemeklerin üretim aşamalarını ve hijyen koşullarını denetledi.
OMKAN Üretim Müdürü Gıda Mühendisi Kadir Ay, yemeklerin hazırlanma süreci ve sunuma kadar geçen aşamalar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Ay, üretim tesislerinin kalite (Kalite Yönetim Sistemi: TSEN-ISO 9001: 2008), çevre, (Çevre Yönetim Sistemi: TSEN-ISO 14001: 2004), İSG, (İşçi Sağlığı ve Güvenliği: OHSAS 18001: 2007) ve GGYS (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi: ISO 22000: 2005) belgelerine sahip olduğunu da söyledi.
Öğrenciler ise yedikleri yemeklerin temiz bir ortamda ve özenle üretildiğini görmekten mutlu olduklarını belirtti.
Görerek ve yaşayarak öğrenme metoduna önem veren OMÜ Vakfı Koleji, “Ya hayatı sınıfa getir, ya sınıfı hayata götür’’ parolası ile öğrencilerini bilgilendirmiş oldu.