​Kemik ve Eklem Cerrahisindeki Gelişmeler Samsun’da Konuşuldu
26 Ocak 2016, Salı - 14:26
Güncelleme: 16 Şubat 2024, Cuma - 10:15
Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Ulusal Katılımlı Bölgesel Toplantısı, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) yapıldı.

OMÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şener, Toplantı Başkanı Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Pişkin ve yurt içinden ortopedi ve travmatoloji uzmanları katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, bu tarz toplantıların bilgi ve birikimlerin aktarılması noktasında çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

2016 yılının ilk toplantılarını Samsun'da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şener, bu toplantılarda bilimsel paylaşımın yanı sıra, meslek sorunlarının tartışılmasının da önemli yer tuttuğunu ifade etti.

Toplantıya katılan ortopedi ve travmatoloji uzmanları; Erişkin Omurga Travmaları, Erişkin Pelvis ve Asetabulum Travmaları, Kalça ve Diz Protezi Revizyonları ve Kıkırdak Problemleri ve Çözüm Yöntemleri başlıkları altında sunumlar gerçekleştirdi.