Güvenilir Gıda Mavi Yıldız Simgesiyle buluştu
19 Ocak 2016, Salı - 14:23
Güncelleme: 16 Şubat 2024, Cuma - 09:21
Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Mavi Yıldız Projesi” kapsamında düzenlenen yarışmada ilk ödül töreni gerçekleşti.

İnsan sağlığına ve tüketici haklarına saygı gösteren nitelikli ve temiz turistik işletmelere verilmesi amaçlanan Mavi Yıldız ödülünün ilkini Serra Otel Turizim İşletmesi aldı ve tören yine Serra Otel’de yapıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümünün de önemli bir katkı sağladığı proje ayrıca; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından da desteklendi.

Ödül törenine Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Murat Özer, ilçe ilgili odaların yetkilileri ve işletme sahipleri katıldı.

Başka işletmelerde rekabet adına Mavi Yıldız ile ödüllendirilmek üzere faaliyete geçecektir

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz diğer işletmelerinde mavi yıldız almak için başvurabileceklerini ve bu sayede işletmelerin rekabet adına kendini olumlu anlamda geliştirebileceklerini söyledi. Yılmaz, otelin yönetici düzeyinden mutfakta çalışan ekibe kadar herkesi tebrik etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise "Mavi Yıldız ile otellerin müşteri sayıları artacaktır. Turizme de olumlu katkıları olacaktır. Bu yıldızı elbette ki başka işletmeler de alacaktır. Ancak bayrak yarışına ben de varım deyip cesaret örneği gösteren Serra Otel yetkililerini özellikle kutluyorum." dedi
.

OMÜ Mavi Yıdız ve Berat Ödülü Değerlendirme Komisyonu’nda yer alıyor

İçlerinde OMÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden uzmanlarında yer aldığı 11 kişiden oluşan Mavi Yıldız ve Berat Ödülü Değerlendirme Komisyonunun ödüle layık gördüğü Serra Otelin ödülünü İşletme Müdürü Gafur Turan Vali İbrahim Şahin’in elinden aldı.

Törenin ardından mavi yıldız simgesi bulunan bayrak göndere çekildi.