Mimarlıkta Sıcak Karşılama
19 Ekim 2016, Çarşamba - 11:36
Güncelleme: 20 Ekim 2016, Perşembe - 00:23

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi’nde, Samsun’un kapatılan vakıf üniversitesinden aktarılan 270 yeni öğrenci ile iki ayrı tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıların ilki 10 Ekim’de Mimarlık öğrencileriyle gerçekleştirilirken, ikincisi ise 11 Ekim’de İç Mimarlık Bölümü öğrencileriyle düzenlendi. Toplantılarda, YÖK tarafından farklı şehirlerdeki üniversitelere yerleştirilen, ancak OMÜ Mimarlık Fakültesinde eğitim almayı tercih ettikleri için özel öğrenci olarak intibakları yapılan yeni öğrenci grubuna eğitim ortamlarına adaptasyonlarını kolaylaştırmak için bilgilendirmelerde bulunuldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ın da katıldığı toplantıda öğrencilere üniversite ve olağanüstü dönemde yaşanan süreç hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Derya Oktay, henüz üç yıllık bir geçmişe sahip olan Mimarlık Fakültesi’nin gelişimini öğrencilerle paylaştı.

Fakültedeki akademik kadronun, her yıl artan öğrenci sayısına oranla yeterli olmadığını kaydeden Prof. Dr. Oktay, ancak her iki bölümde eğitimin aksamadan sürdürülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Oktay, ayrıca yarı-zamanlı öğretim elemanlarının desteğiyle bir koordinasyon kapsamında derslerin aksatılmadan yürütüleceğini de ifade etti.

Mimarlık eğitiminde misyon olarak benimsedikleri çevre ve insan odaklı yaklaşımın önemini vurgulayan Prof. Dr. Derya Oktay, “Not için değil, nitelikli çalışmalar yapmak için çaba harcamak esastır.” dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantılar sırasında Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Sağlam, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Us ve sorumlu öğretim elemanları da öğrencilerle tanıştı.

Toplantı sonunda öğrencilere Mimarlık Fakültesi’nin yer aldığı Güzel Sanatlar Kampüsü ve Kurupelit Kampüsü hakkında bilgi verildi.