Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni
19 Ekim 2016, Çarşamba - 10:31
Güncelleme: 11 Ocak 2017, Çarşamba - 14:51

2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleriyle 18 Ekim Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez toplu olarak düzenlenen törene YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve YÖK üyeleri ile tüm üniversite rektörleri, üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Açılış törenine, üniversitemizden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve davetli öğretim üyeleri iştirak etti.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bu açılış töreninin geleneksel bir hâl alacağına inandığını ifade etti.

Açılış töreni sonrasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve beraberindeki öğretim üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılar için tıklayınız