9-15 Yaş Grubu Karikatür Sergisi
15 Ocak 2016, Cuma - 14:22
Güncelleme: 16 Şubat 2024, Cuma - 09:14

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜÇEM), 9-15 Yaş Grubu Karikatür Sergisi'ni Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde açtı.

OMÜÇEM'in öncülüğünde başlatılan, OMÜ Karikatür Topluluğunun katkısıyla "Karikatür Öğreniyorum" adı altında verilen dört haftalık kursun sonunda, ilköğretim öğrencilerinin çalışmalarından sergi düzenlendi.  15 öğrencinin 73 adet karikatür çalışmasından oluşan serginin açılışına OMÜÇEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen, Karikatür Topluluğu Akademik Danışmanı ve Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar, öğretim üyeleri, veliler ve ilköğretim öğrencileri katıldı.

Açılış, sergide çalışması bulunan öğrencilerin ve aynı zamanda OMÜ öğretim üyesi olan öğrenci velilerinin konuşmalarıyla başladı. Karikatür kursunun oldukça eğlenceli geçtiğini söyleyen öğrenciler, dört haftalık süreyi kısa bulduklarını dile getirerek kursun devam etmesini istediler. Öğrenci velileri Prof. Hüsrev Mennan ve Öğretim Görevlisi Cüneyt Mumcu ise OMÜÇEM'e ve Karikatür Topluluğuna yaptıkları etkinliklerden dolayı teşekkür etti.

"Kursun devamlı olması için hazırız"

Açılışta konuşan Karikatür Topluluğu Akademik Danışmanı ve Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar, OMÜÇEM'e destek vermek amacıyla kurs çalışmasına başladıklarını belirterek, kursun devamlı olması için Karikatür Topluluğu olarak hazır olduklarını söyledi. Karikatürist Tülay Kumkar Malkoç'a da yardımlarından ötürü teşekkür eden Tarık Yazar, konuşmasında Karikatür Topluluğunun hedeflerinden ve amaçlarından bahsetti. Çalışmaları sergilerken çocuklar arasında ayrım yapılmadığının altını çizen Yazar, "Bizim için çocukların yaptığı tüm çalışmalar değerlidir. Çocuklar sanat yapmaz boş vakitlerini değerlendirir. Biz de bu konuda onlara yardım ediyoruz." dedi.

"Her çocuk parmak izi gibi kendine has bir cevherle donanmıştır"

OMÜÇEM Müdürü İsmail Gelen ise, kurum olarak çocukları dört duvar arasından çıkararak yaşamın içine çekerek öğrenmelerini hedeflediklerini söylediği konuşmasında, "Her çocuk bizim için önemlidir ve her çocuk parmak izi gibi kendine has bir cevherle donanmıştır. Bizim görevimiz o cevherleri ortaya çıkartıp geliştirmektir." diye konuştu. Bu cevherlerin küçük yaşta keşfedilmesinin önemine değinen İsmail Gelen, etkinliklerini de bu yönde hazırladıklarını belirtti. Gelen karikatür etkinliğini mizah, eleştirel düşünce ve beceri barındırdığından  farklı bir etkinlik olarak nitelendirdi.

Eğitmenlerine ve öğrencilere sertifika verilmesinin ardından ziyaretçilerin sergiyi gezmesiyle açılış sona erdi. Sergi 19 Ocak'a kadar ziyarete açık olacak.