MENU

Havza MYO Fizyoterapi Programı Öğrencileri Amasya’da
21 Aralık 2022, Çarşamba - 11:34
Güncelleme: 21 Aralık 2022, Çarşamba - 11:34
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulu (MYO) Fizyoterapi Programı öğrencileri, Amasya Üniversitesinde düzenlenen ‘I. Orta Karadeniz Engelliler Haftası Engellilerde Bakım ve Rehabilitasyon” Sempozyumu’na katıldılar.

Programda açılış konuşmalarının ardından Amasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Cem Türkmen “Engellilik Nedir, Engelli Kimdir?, OMÜ Havza MYO Öğretim Görevlisi Cem Samut “Engellilerde Denge, Postür ve Yürüme”, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Doç. Dr. Ayla Günal “Tekerlekli Sandalye Kullanan Bireylerde Fizyoterapi Uygulamaları”, Çorum Hitit Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Hüseyin Çelik ve Öğretim Görevlisi Ahmet Payas “Fiziksel Engellilerde Rehabilitasyon” konulu sunum ve konuşmaları gerçekleştirdiler.

Kariyer fırsatlarını hakkında öğrencilere bilgi verildi

Sempozyum hakkında değerlendirmelerde bulunan Havza MYO Müdürü Doç. Dr. Ercan Tural, “Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan OMÜ, Amasya Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversiteleri bölgenin ve Türkiye'nin yükseköğretim ve eğitim faaliyetlerine katkı sağlamaktadırlar. Aynı zamanda bu Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan öğrenciler ülke ekonomisine girdi sağlayacak istihdam olanaklarını da desteklemektedirler. Sempozyum yeterli yetkinlikte mezun olacak öğrencilerin kariyer fırsatlarını öğrenebilmesi ve bölümü hakkında daha fazla bilgiye sahip olması amacıyla gerçekleştirildi. Ayrıca sempozyum, diğer üniversitelerin öğrencileriyle tanışma ve fikir alışverişi sağlaması nedeniyle de öğrencilerimize olumlu fayda sağladı.” ifadelerini kullandı.    

Program teşekkür belgesi ve hediye takdim edilmesinin ardından Amasya Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected