OMÜ ve CMU Arasında Yürütülen Ortak Yüksek Lisans Programları İtalya'da Görüşüldü
30 Eylül 2016, Cuma - 09:15
Güncelleme: 30 Eylül 2016, Cuma - 09:15

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve OMÜ-CMU Koordinatörü Doç. Dr. Nalan Kızıltan, OMÜ ve Akdeniz Üniversiteler Birliği (CMU) arasında imzalan ve YÖK tarafından onaylanarak yürürlüğe giren protokol gereği, 22-24 Eylül 2016 tarihleri arasında İtalya’nın Bari kentinde yapılan toplantıya katıldı.

Toplantıda, “Avrupa-Akdeniz Kültürleri ve Turizmi (E.M.C.T.)”, “Akdeniz Bölgesi için Sağlık, Gıda Güvenliği ve İlgili Politikalar (HEFSA)” ve  “Uluslararası Düzenleyici Bilim (IMRS)” gibi yüksek lisans programlarını 2016-2017 akademik yılında başlatabilmek amacıyla görüşmeler yapıldı.

Görüşmelerde ayrıca CMU Başkanı Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, CMU Bari Koordinatörü Prof. Dr. Carlo Di Benedetta, CMU Genel Sekreteri  Francesco Losurdo ve programların yürütülmesinden sorumlu heyet, programlara Akdeniz ülkelerinden yapılan öğrenci başvurularını da değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda “Avrupa-Akdeniz Kültürleri ve Turizm (E.M.C.T.)” yüksek lisans programının, öğrencilerin alacağı vize süreleri de dikkate alınarak Mart 2017 tarihinde başlatılmasına karar verildi. “Akdeniz Bölgesi için Sağlık, Gıda Güvenliği ve İlgili Politikalar (HEFSA)” ile “Uluslararası Düzenleyici Bilim (IMRS)” yüksek lisans programlarının ise başvuruların devam etmesi nedeniyle başlama tarihlerinin daha sonra yeniden değerlendirilmesi uygun görüldü.

OMÜ ile CMU tarafından ortak yürütülecek olan yüksek lisans programları, bir yıllık eğitim programı ve deneyimli yerel-yabancı öğretim kadrosuyla vereceği çift diploma ile mezunlarına Türkiye’de ve Avrupa’da doktora programlarına devam edebilme olanağı sunacak. OMÜ’nün uluslararasılaşmasına önemli katkılar sağlayacak programlar ile ilgili detaylı bilgilere OMÜ ve CMU web sayfalarından ulaşılabilir.