Lise Öğrencileri Meslekleri Tanıyor
29 Eylül 2016, Perşembe - 09:29
Güncelleme: 29 Eylül 2016, Perşembe - 09:29

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öncülüğünde düzenlenen “Gerçek Yaşam Uygulamaları ile Bilimin Renkli Dünyası” adlı projenin ilk etkinliği gerçekleştirildi.

TÜBİTAK tarafından 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projeleri tarafından desteklenen ve proje yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi olan Doç. Dr. Güner Tural’ın yaptığı etkinlik 24 Eylül Cumartesi günü yapıldı.

Samsun ilinin farklı ilçelerinde öğrenim gören 30 lise öğrencisinin katılımı ile yürütülen proje kapsamında beş hafta sürecek uygulamalarda gerek alan gerekse meslek seçimlerinde zihin karmaşası yaşayan lise öğrencilerine ışık tutmak amaçlanıyor. Disiplinler arası olan projenin ekibini Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Ziraat Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyeleri, alanında uzman eğitmen ve rehberler oluşturuyor.

Etkinlik kapsamında yapılan çalışmalarda lise öğrencilerinin birbirinden farklı birçok disiplin alanını gerçek yaşamda yaşayarak, uygulayarak görmeleri ve bu bilim dalları ile ilgili mesleklere ilişkin farkındalık oluşturmaları hedefleniyor.

Beş hafta boyunca sürecek uygulamalar 23 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek proje kapanış töreni ile sona erecek.