OMÜ Öğretim Üyeleri SOLOİ-POMPEİOPOLİS Kazısına Katıldı
23 Eylül 2016, Cuma - 14:01
Güncelleme: 23 Eylül 2016, Cuma - 14:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. N. Tuba Yiğitpaşa, Mersin’in Merkez Mezitli ilçesinde bulunan Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarına katıldı.

9 Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı'nın başkanlığında ve Yrd. Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa'nın başkan yardımcılığında yürütülen kazı, 29 Temmuz - 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Çeşitli üniversitelerden 30 öğrenci, 6 öğretim üyesi ve 34 işçi olmak üzere toplam 70 kişiden oluşan ekip, çalışmalarını geçmişi Bizans’tan Neolitik Dönem’e kadar uzanan alanda bulunan Roma dönemine ait anıtsal Sütunlu Cadde’de yoğunlaştırdı.

Soloi-Pompeiopolis Kazısı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.