OMÜ ve Tez-Koop-İş Sendikasıyla Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı
23 Eylül 2016, Cuma - 13:57
Güncelleme: 23 Eylül 2016, Cuma - 16:26

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Türk-İş’e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası OMÜ’de çalışan işçiler adına toplu iş sözleşmesini imzaladı. Rektörlük makamında 23 Eylül Cuma günü gerçekleşen imza töreninde; anlaşmayı Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Tez-Koop- İş Genel Başkanı Osman Gürsu imzaladı. Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt ve Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Barın da imza töreninde hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, imzaların atılmasının ardından yaptığı konuşmada 203 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin önemini vurguladı. Bilgiç, kurumun bütçesinin dikkate alınarak çalışanlarının emeklerinin karşılığı olan hak ettikleri ücreti alabilmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Rektör Bilgiç,  “Yürüttüğümüz görüşmelerden güzel bir şekilde sonuç aldık. Bundan dolayı mutluyuz. Hem Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanına, Samsun temsilcilerine hem de üniversitemizi bu konuda temsil eden Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vedat Ceyhan hocamıza ve hukuk müşavirliğimize teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

Tez-Koop- İş Genel Başkanı Osman Gürsu ise “Tez-Koop-İş Sendikası ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi mutlu bir şekilde sona erdi. Bundan sonraki süreçte çalışan arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı daha güçlü ve verimli hâle getirmek için elimizden geleni yapacağız. Sayın Rektörümüze bu toplu iş sözleşmesinde sunduğu katkılardan dolayı özellikle teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.” dedi.

Törenin ardından konuştuğumuz sendika yetkilileri,  yüksek hakem kuruluna gidilmeden doğrudan anlaşılmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Sendika yetkilileri, ayrıca daha önceki yıllarda iki defa antlaşma sağlanamadan yüksek hakem kuruluna gidildiğini ve uzun zaman sonra iki tarafın da onayıyla antlaşma imzalandığını vurguladı.

Antlaşmayla işçilerin ücretlerinde önemli oranda artış sağlanırken, sosyal haklarda da iyileştirmeler yapılmış oldu.