Bayramlaşma Törenine Yoğun İlgi
19 Eylül 2016, Pazartesi - 16:39
Güncelleme: 15 Ekim 2016, Cumartesi - 12:38

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in ilk bayramlaşma törenine yoğun katılım oldu.

Kurupelit Kampüsü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde 19 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilen bayramlaşma törenine üniversitenin bütün birimlerinden çok sayıda katılım oldu. Rektör yardımcıları Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu’nun da katıldığı bayramlaşma törenine birlik ve beraberlik görüntüleri damga vurdu.

Bayramlaşma töreninde çalışanlara hitaben bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, hiç bir ayrım gözetmeksizin, birlik beraberlik içinde, birbirini incitmeden çalışmaların yürütülmesini arzu ettiğini söyledi. Görevlerinin tüm çalışanların mutluluk ve heyecanla çalışacağı bir iklimi oluşturmak olduğunu dile getiren Rektör Bilgiç, “Bu benim birinci görevim. Bunu kesinlikle yapacağım, bundan asla ayrılmayacağım. Birlik ve beraberliğin tesis edileceği bir çalışma ortamı için var gücümüzle çalışacağız. Bundan emin olabilirsiniz.” dedi.

Prof. Dr. Bilgiç, akademisyenlerin sorunlarının başında yer alan özlük haklarının en doğal hak olduğunu belirterek, üniversitede kadroların mevcut olduğu durumlarda hiçbir ayrım gözetmeksizin sadece asgari kriterlerin sağlanıp sağlamadığına bakılacağını ifade etti.

İlk icraatları konusunda da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Çok acil olarak gözüken bir engel vardı. Bazı öğretim üyelerimiz profesör dahi olsa lisansüstü derslere giremiyordu. Bir başka deyişle, akademik yaşantısının bilimsel açıdan en olgun döneminde bazı bilim insanlarından öğrenciler faydalanamıyordu.  İlk senatoda hemen bu soruna yol açan engeli kaldırdık.” diye konuştu.

Bayramlaşma törenine Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan da katıldı.