Türkmenistanlı öğrenciler bayrak bayramını kutladılar
22 Şubat 2016, Pazartesi - 00:00
Güncelleme: 19 Şubat 2024, Pazartesi - 09:57

Türkmenistanlı öğrenciler ülkelerinin bağımsızlığını kazanmasının 25. yılını ve Türkmenistan Bayrak Bayramını OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenledikleri etkinlikle kutladılar.

OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi ve Uluslararası Öğrenciler Topluluğu tarafından düzenlenen kapsamlı etkinliğe Türkmenistan Büyükelçiliği Başkâtibi Murat Akmammedow, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan, Uluslararası İlişkiler Birimi Uluslararası Öğrenciler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç, Farabi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Bozoğlu, akademisyenler ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

Türkmen gençleri eğitimde OMÜ’yü tercih ediyor

Etkinlikte konuşan Murat Akmammedow, “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 7 bine yakın Türkmenistanlı öğrencimiz eğitim görüyor. Türkiye genelinde OMÜ bizim Türkmen gençlerimizin en yoğun ve kalabalık eğitim gördüğü üniversitedir. Bu üniversitenizin başarısıdır. Biz Büyükelçilik olarak bu eğitimde emeği geçen tüm akademisyenlere verdikleri emekten dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Türk ve Türkmenistan bayrakları daima yan yana olsun

Akmammedow konuşmasında ayrıca bağımsızlıklarını elde etmelerinin 25. yılına ve Bayrak Bayramına vurgu yaptı. Başkâtip Akmammedow ”2016 yılı bizim bağımsızlığımızın 25. yıl dönümüdür. 27 Ekim 1991 tarihinde bağımsızlığını kazanan Türkmenistan’ı bağımsız ülke olarak tanıyanlardan biri kardeş Türkiye’dir. Ayrıca 19 Şubat bildiğiniz gibi bizim bayrak bayramımızdır. Bu günü en içten duygularımla kutluyor ve Türkmen ile Türk bayraklarının daima yan yana olması dileğiyle sizlere düzenlediğiniz bu etkinlik için teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Prof. Dr. Sevilhan Mennan ise konuşmasına Türkiye’nin ve Türkmenistan’ın dost ve kardeş ülkeler olduğunu vurgulayarak başladı. Mennan, “Biz dost ve kardeş ülkeyiz. Ülkelerimizin adlarının ilk heceleri bile ortak.” ifadesini kullandı.

OMÜ, yabancı uyruklu öğrenci sayısıyla devlet üniversiteleri arasında ilk üçte

Mennan, yaklaşık 53 bin öğrencisi bulunan OMÜ’nün 2 bin 500 yabancı uyruklu öğrenci sayısıyla devlet üniversiteleri arasında ilk üçe girdiğini vurgulayarak ”OMÜ’de yaklaşık 300 Türkmen öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin hiçbiri bize sorun olarak dönmediler Hepsi öğrenciliklerini OMÜ’de başarılarla tamamlayarak mezun olduktan sonra da ülkelerinde OMÜ’yü çok güzel temsil ettiler. Özellikle Türkmen öğrencilerimizi bu konudaki başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca Konsolosumuzun nezdinde Türkmenistan’ın bağımsızlığını ve bugüne denk gelen Bayrak Bayramını kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkmenistanlı öğrenciler, milli dansları ve müziklerinden örnekler sundular. Renkli ve eğlenceli görüntülerin oluştuğu kutlamalara öğrenciler hazırladıkları skeçler ve şiirlerle de renk kattılar. Öğrenciler gösterdikleri üstün çabayla katılımcılardan bol bol alkış aldılar.

Kutlama Türkmenistan’a ait yerel kostümlerin sunulması ve yerel yemeklerin tadılmasıyla sona erdi.