Chevening Bursu 2016/17 Başvuruları Açıldı
07 Eylül 2016, Çarşamba - 11:45
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 11:37

Chevening Burs Programı Birleşik Krallık Hükümeti’nin Dışişleri Bakanlığı ve ortak kuruluşları tarafından finanse edilen ve dünya çapında 160’tan fazla ülkede1984’den bu yana sürdürülen bir burs programıdır.

Chevening bursu, Birleşik Krallık’ın ileri gelen ünivesitelerinde bir yıllık Master eğitimi almak isteyen, geleceğin sıradışı liderlerine yönelik bir burs programıdır. Chevening bursu dünya çapında geleceğin liderlerine, karar vericilerine, profesyonel ve akademik, yaygın bir mesleki iletişim ağına katılma; Britanya kültürünü tanıma ve Birleşik Krallık ile kalıcı pozitif ilişkiler kurma imkanı sağlar.

Chevening bursu saygın ve etkili küresel bir iletişim ağının parçası olma fırsatının yanı sıra finansal destek sağlayan karşılıksız bir burs programıdır.

Başvuru Yapılabilecek Alanlar

•     Terörle mücadele
  •     Göç
  •     Yargı, Demokrasi ve İnsan Hakları
  •     Enerji
  •     Çevre
  •     Bilgi Toplumu ve Medya
  •     AB Uyum Reformları
  •     Uluslararası Politika
  •     Ticaret ve İş Refahı

Chevening Bursu Neleri Kapsar?

•     Okul Ücreti
  •     Aylık yaşam masrafları
  •     Birleşik Krallık’a gidiş-dönüş seyahat ücreti
  •     Vize ücreti
  •     Varış ödeneği
  •     Eve dönüş ödeneği
  •     Tez ödeneği
  •     Eğitim materyalleri için ek ödenek
  •     Çalışma gezisi ödeneği
  •     Birleşik Krallık’taki Chevening etkinliklerine katılmak için seyahat ödeneği

Chevening Bursuna başvuracak kişilerde aranan kriterler

•     T.C. vatandaşı olmak
  •     Eğitimi tamamladıktan sonra Türkiye dönerek en az 2 yıl kalmak.
  •     Birleşik Krallık’ta bir master programına kabul edilmek için gereken lisans derecesine sahip olmak.
  •     Başvuru sırasında 2 yıl iş tecrübesi şartını tamamlamış olmak. (Gönüllü görev ve staj süreleri dahil)
  •     Birleşik Krallık üniversitelerinde, burs yönetimi tarafından kabul gören en az 3 farklı programa başvurmuş olmak ve 14 Temmuz 2016 tarihine kadar şartsız kabul koşulunu yerine getirmek
  •     İngilizce dil yeterliliği şartını en geç 14 Temmuz 2016 tarihine kadar yerine getirmek.(IELTS Akademik 6,5 - Pearson PTE Akademik 58, TOEFL IBT 79, Cambridge English Advanced (CEA) 176 Daha detaylı bilgi için lütfen bu bağlantıyı ziyaret ediniz.)

Chevening Burs Programına 2016/17 akademik yılı için başvurular 3 Ağustos itibariyle açılmış olup 3 Kasım 2015 saat 14:00 itibariyle sona erecek.

Burs programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Proje Yönetimi Ofisi
    Dış Kaynaklı Proje Birimi