Uluslararası İleri Depreme Dayanaklı Yapılar Kongresi (AERS2016)
24 Ekim 2016, Pazartesi - 15:01
Güncelleme: 07 Ekim 2016, Cuma - 09:22

Uluslararası İleri Depreme Dayanaklı Yapılar Kongresi (AERS2016)

24-28 Ekim  2016, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun

Web: http://aers2016.omu.edu.tr
E-mail: aers2016@omu.edu.tr

Kongrenin Amacı

Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Konferansı (AERS 2016)’nın amacı deprem mühendisliğindeki araştırmalara bütüncül bir bakış açısı kazandırmaktır.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Prof. Dr. Azer Kasımzade’nin başkanlığında uluslararası işbirliği ile düzenlenen AERS 2016, deprem mühendisliğinin çeşitli alanlarında depreme dayanıklı yapıların analiz ve tasarımındaki ilgili temel ve uygulamalı araştırmalar konusunda gelişmelerin tartışılması için benzersiz bir forum sunmaktadır.

Büyük depremler ve bağlantılı etkileri, bu konularda daha fazla araştırma yapma gerekliliğini vurgulamaktadır. İleri düzeyde depreme dayanıklı yapıların tasarımı, risk değerlendirmeleri ve depreme karşı savunmasızlık çalışmalarının yapılabilmesi için bu olayların daha iyi anlaşılması gerekir. Mevcut yapıların ve çevrenin korunması problemi yalnızca optimum tasarım ve yeni yapım tekniklerini kapsamaz, aynı zamanda kentsel dönüşümü, tarihi yapılar da dahil olmak üzere mevcut yapıların deprem sırasında yapısal bütünlüğünün gerçek zamanlı izlenmesi ve rehabilitasyonunu da kapsar. Aslında, yapıların sismik hasar görebilirlik düzeyi hâlâ çok yüksektir ve azaltılması gerekir.

Deprem Mühendisliğinin ana hedefi olan üç tasarım probleminden (insan hayatının korunması, yapı özellikleri ve yapının kullanılıyor olması) sadece insan yaşamının korunması ilkesini muhafaza edebiliriz, bunun sonucunda çöken binalarda insanlar güven içinde olamayacaklarından başka şehirlere göç etmek zorunda kalırlar. Bu yüzden gelecekte olabilecek büyük depremlerde bu üç tasarım problemini vurgulayan (problemin çözümünü içeren) gelişmiş yeni yapı sistemleri kullanmanın vakti gelmiştir.
Bu kongrede gösterilen hedeflere ulaşmak için verimli bir yaklaşımla olası çözüm bulmaya çalışılacaktır.

Kongre Başkanı: Azer A. Kasimzade Yapısal Mühendislik Profesörü, D. Sc.

Kongre konular

Konferans oturumları aşağıda gösterilen ana başlıklar altında çeşitli ileri düzey konuları kapsamaktadır:

• Depreme dayanıklı yapısal analiz ve tasarım yöntemleri

• Depreme dayanıklı üstyapı modelleri

• Yapıların sismik yalıtımı

• Depreme dayanıklı betonarme yapılar

• Depreme dayanıklı çelik yapılar

• Depreme dayanıklı kompozit yapılar

• Bilgisayar ortamında depreme dayanıklı yapıların simülasyonu

• Yapıların gerçek zamanlı izlenimi, tanımlanması ve güncellenmesi

• Deneysel çalışmalar

• Tehlike haritaları, kayıt şebekeleri, erken uyarı sistemi