Milletvekili Köktaş’tan Rektör Bilgiç'e Hayırlı Olsun Ziyareti
23 Ağustos 2016, Salı - 13:56
Güncelleme: 24 Ağustos 2016, Çarşamba - 09:16

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne (OMÜ) rektör olarak atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç'i makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarı temennisinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'e yaptığı hayırlı olsun ziyaretinde konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yeni dönemde üniversite-şehir ilişkisinin üst seviyelere çıkacağına inandığını belirterek; “Hocamız daha önce Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) görev yaptığı için eğitim camiası içinden gelen değerli isimlerden biridir. Bu anlamda inanıyorum ki bugüne kadar tesis edilemeyen üniversite-şehir ilişkisini, hocamız tecrübeleri ışığında kuracaktır. Kurulacak olan bu köprü sayesinde hem üniversitemiz büyüyecek hem de büyüyen üniversitemiz şehrimizi büyütecektir. Bu süreç içinde eğitim seviyesi daha da yükseltilerek buradan mezun olan öğrencilerimizin ülkemiz ve şehrimiz için önemli çalışmalara imza atacağına inanıyorum.” dedi.

Teknolojik ilerlemenin önemine dikkat çeken Fuat Köktaş; “Ülkemizin büyük ekonomiler arasına girme hedefine ulaşmak için teknoloji üreterek katma değeri yüksek ürünler ihraç eden bir konuma hızlı bir şekilde ulaşmalıyız. Bunun için de bilgi üreten ve bilgiyi nitelikli bir biçimde kullanarak ticari değere dönüştüren, etkin işleyen bir AR-GE (Araştırma Geliştirme) sisteminin daha etkin bir şekilde kullanılması ve üniversite-sanayi iş birliğinin daha da geliştirilmesi çok önemlidir. İnşallah hocamız üniversite olarak bu noktada bu katkıyı sağlayacaktır. Biz de siyasetçiler olarak üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında bugüne kadar verdiğimiz desteği bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Fuat Köktaş’a teşekkür etti.

Ziyaret sonrası Milletvekili Fuat Köktaş, OMÜ Genel Sekreterliği görevine atanan Doç. Dr. Menderes Kabadayı'yı da ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.