MENU

Gençlik Topluluğu Ünlü İsimlerle Futbolu Konuştu
20 May 2020, Wednesday - 12:12
Updated: 19 June 2020, Friday - 16:39
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğunun organizasyonunda internet üzerinden tele konferans yoluyla canlı yayınlanan “Futbolu Konuşuyoruz” adlı söyleşi programında spor dünyasının tanıdık isimleri bir araya geldi.

Samsunspor’un başarılarının ve gelecekte yapacaklarının konuşulduğu programa; Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Yapımcı ve Sunucu Burcu Esmersoy ve TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan konuk olarak katıldı. Yayına ayrıca OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç de misafir oldu.

Akademik Danışmanlığını Doç. Dr. Tamer Aslan’ın yaptığı Gençlik Topluluğunun Başkanı Ertan Atasayar’ın moderatörlüğündeki canlı söyleşi, iki oturum olarak yapıldı ve yoğun bir katılımcı grubu tarafından izlendi.

Burcu Esmersoy “OMÜ benim için özel bir anlam taşıyor”

Söyleşinin ilk bölümünde söz alan Burcu Esmersoy, soru üzerine televizyon kariyerine nasıl başladığını anlattı. Söyleşinin hemen başında konuşan Samsunspor Başkanı Yıldırım’ın söylemlerinden çok etkilendiğini ifade eden Esmersoy, Samsunspor’un aradığı başkanı bulduğunu söyledi. Önümüzdeki dönemlerde Samsunspor karşısında diğer takımları zorlu bir süreç beklediğini belirten Esmersoy, Samsunspor’un şehriyle bütünleşmiş bir takım olduğunu ve bu bütünleşmeye ciddi destek veren bir başkanı olduğunu vurguladı.

2011 yılında OMÜ Medya Ödülleri’ne davet edildiğini hatırlatan Esmersoy;  “Üniversitenizdeki ödül töreninden sonra başka üniversitelerin davetine katılmadım. Zira çıtayı çok yüksek tuttunuz, aldığım ödül çok değerli, oldukça mükemmel ağırlandık ve OMÜ her zaman benim için özel bir anlam taşımaktadır.” dedi.

Erdoğan Arıkan “Samsunspor meslek hayatımda önemli bir yere sahip”

TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan da konuşmasına “Böyle özel bir günde bizi böyle seçkin ve saygın bir toplulukla buluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Bu vesileyle tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum.” ifadeleriyle başladı.

Samsunspor’a hayran olduğunu ifade eden Arıkan, Samsunspor’un meslek hayatında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Spor spikerliğine Samsunspor maçını radyodan anlatarak başladığına işaret eden Arıkan “Çok başarılı oyuncularının bulunduğu üst düzey bir takımdı. Ertuğrul Hoca da vardı. Samsun halkının tribündeki futbol coşkusu harikaydı ve hepimiz maç anlatımı için Samsun’a gitmek isterdik.” diye konuştu.

Arıkan program sırasında Başkan Yıldırım’a, Samsunspor’a ve Türk futboluna verdiği destek için teşekkür etti. Şehir takımlarının ve coşkulu tribünlerin azaldığını söyleyen Arıkan, bu takımların Süper Lig’e dönmesi gerektiğine dikkat çekerek Başkan Yıldırım’ın çalışmalarını takdir ettiğini söyledi.

Samsunspor Başkanı Yıldırım “İyi futbolcular yetiştirip ihraç eden bir kulüp hâline gelmek istiyoruz”

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ise Arıkan’ın sözleri üzerine “Bunu söylerken yaptığım bir analiz var, yoksa amacım kimseyi kötülemek değil. Sarf ettiğim sözler, kulüplere başkan olup, sonra bunu bırakmamak için direnenler ve başkanlık imajını kullanarak başka işlerle uğraşanlar için. Bu kişilerin, futbola destek vermek yerine kendi çıkarlarını sağlamak için oralarda olduklarını gördüm. Çok açık biriyim ve kimseye de biat etmediğim için bu düşüncelerimi açıkça ifade ettim. O nedenle Samsunspor’un akılla yönetilmesi gerektiğine dair düşünlerimi beyan ettim.” sözlerine yer verdi.

Yıldırım, amaçlarını “Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Kasapoğlu’nun da ifade ettiği gibi hedefimiz iyi futbolcular yetiştirip ihraç eden duruma gelmek.” şeklinde özetledi. Bu sayede kulüplerin para kazanacakları bir yapıya sahip olacağını belirten Yıldırım “Bunu Portekiz çok güzel yapıyor. Tekerleği yeniden icat etmenin gereği yok. Günü kurtarmak değil, geleceği düşünmek zorundayız. Bu nedenle Samsunspor’da gelecek planlaması yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Samsunspor geçmişte bunu başardı, yine başarabiliriz”

Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Doç Dr. Tamer Aslan, Başkan Yıldırım’a 2017 yılında  Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’ne layık görülen ilk Türk İş Adamı olması ve bu vizyonun, Samsunspor için yapılan yatırımlar ve getireceği katkılar açısından önemi ve sporun dışında Samsun için de neler ifade edeceğini sorması üzerine Yıldırım, bu hususlara dair “Samsunspor’a geldiğimizde zaten neredeyse böyle bir kulüp kalmamış gibiydi. İlk etapta Samsunspor’u bir araya getirdik ve 26 sporcu transfer ettik. Amacımız bir an önce Birinci Lig’e çıkmaktı. Ama geçen sene maalesef bir iş kazası oldu ve altyapıyla pek fazla ilgilenemedik. Bu sene bunu hızlandırmak için girişimler yaptık. Bunu global düşündük. İlk iş olarak yurt dışında bize model olacak futbol akademisi olan büyük kulüpleri inceledik. Belçika Gent Takımı ile görüşerek bir mukavele imzaladık. Bu sürece geçen sene Ağustos ayında başlamıştık ama pandemi nedeniyle Mart ayından itibaren ara vermek zorunda kaldık, Gent Futbol Akademisi hocaları ve eğitmenleri Samsun’a gelip her ay bir hafta boyunca Samsunspor’un alt yapı hocaları ve oyuncularını eğitiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Futbolcularını kendilerinin yetiştireceğini vurgulayan Yıldırım, Samsunspor’un geçmişte bunu başardığına dikkat çekti. Hedeflerinin, Samsunspor’dan yetişmiş 5 - 6 yerli oyuncuyla Süper Lig’de mücadele etmek olduğunu anlatan Yıldırım, bu sayede büyük kulüpler gibi yüzlerce milyon dolarlık borçların altına girmek zorunda kalmayacaklarını dile getirdi.

Rektör Bilgiç: “Samsun’un iki önemli markası var: Biri Samsunspor, diğeri OMÜ”

Son olarak canlı yayına katılan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Covid-19 öncesi yaptıkları birçok başarılı etkinliği bu dönemde de sürdürdükleri için Gençlik Topluluğu’na ve programa konuk olan katılımcılara teşekkür etti. Bilgiç, daha sonra konuklara ve öğrencilere seslenerek “101 yıl önce Kurtuluş Savaşı mücadelesi meşalesinin yakıldığı Samsun’dan 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum.” dedi.

Kentin; Samsunspor ve OMÜ olmak üzere iki önemli markası bulunduğunu belirten Bilgiç bu markaların gelişmesinin, Samsun’un tanıtılması adına çok önemli bir değer olduğuna vurgu yaptı. OMÜ’nün, bugün 52 bini yerli ve dünyanın 109 ülkesinden 5 bin 700’e yakın uluslararası öğrencisiyle çok önemli gelişme potansiyeli taşıyan bir marka olduğuna dikkat çeken Bilgiç, bu sayede Samsun’un, üniversite aracılığıyla dünyanın 109 ülkesiyle doğrudan bağlantı kurmasının sağlandığını sözlerine ekledi.

Samsunspor’un, Başkan Yıldırım liderliğinde bu anlamda şehre büyük değer kazandıracağını ifade eden Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanımızın başarıya inanmış ve bunu önemsemiş olmasının çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Samusunspor’un hem başkanının hem de antrenörünün kendi alanlarında başarılı ve titiz insanlar olmalarının, Samsunspor’un gelecekteki başarıları için yeterli sebep olduğunu düşünüyorum.”

Kendisinin Samsunspor dışında takım tutmadığını ve bu şehrin bir değeri olarak Samsunsporlu olmanın bir borç olduğunu belirten Rektör Bilgiç “İnşallah Süper Lig’de de büyük başarıları yaşamak, hep birlikte nasip olur. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum, her zaman iş birliğine hazırız.” sözleriyle beraberlik ve dayanışmanın önemi üzerinde durdu.

Zoom üzerinden gerçekleşen canlı yayında ayrıca, çekilişle üç kişiye Samsunpor’un imzalı forması hediye edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected