MENU

Rektör Ünal, Kırgızistan Büyükelçisi Kazakbaev’i Konuk Etti
05 Nisan 2024, Cuma - 21:50
Güncelleme: 05 Nisan 2024, Cuma - 23:23
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun’da temaslarda bulunan Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti.

Rektörlük makamındaki ziyarete yanı sıra, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçiliği Ataşesi Erkinbek Atabekov, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Samsun’daki Kırgız öğrencilerin temsilcisi Nazik Anarbekova ile OMÜ İletişim Fakültesi Öğrencisi Rysbek Ysmanov da eşlik etti.

Ziyarette genel olarak Türkiye ve Kırgızistan arasında yükseköğretimdeki iş birlikleri, değişim programları çerçevesinde öğrenci ve akademisyen hareketliliği, sosyal ve kültürel etkileşim, eğitim ve öğretime yönelik görüş, öneri ve temenniler gündeme geldi.

Büyükelçi Kazakbaev’i Samsun'da ve OMÜ’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Ünal, Kırgızistan’ın hem Türkiye hem de Türk dünyası için önemli bir ülke olduğunu kaydetti.

Görüşmede Büyükelçi Kazakbaev ise 2 ülkenin mevcut ilişki ve ortak mirasına işaret ederek Kırgızistan’ın bağımsızlığını elde ettiği tarihten bu yana Kırgız öğrencilerin Türkiye’de eğitim aldığını belirterek öğrenci sayısının daha da artmasından mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Rektör Ünal’a, gösterilen konukseverlik adına şükranlarını ileten Büyükelçi Kazakbaev, OMÜ ailesine selam ve sevgilerini iletti.

Ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected